Over mezelf

Ik ben Hans,  37 lentes jong, gelukkig getrouwd, heb een zoontje en dochtertje. Van opleiding ben ik industrieel ingenieur biochemie en heb ik ooit de lerarenopleiding gevolgd (de goesting om kennis over te dragen heeft er altijd een beetje ingezeten). Ik ben opgegroeid in een 'warm nest' zoals ze dat zo mooi formuleren. Een gezin waar geluk centraal stond, maar waar er ook zeer bewust met geld werd omgegaan. Hierdoor heb ik het nodige duwtje in de rug gehad en heb ik mezelf zowel intellectueel (studies) als financieel (ons eigen stekje) kunnen ontplooien.

 

Het is mijn persoonlijk doel om onze kinderen hetzelfde te bieden: een warm nest en een leven vol geluk. Nu maakt geld an sich niet gelukkig, maar het maakt het leven zeker niet minder aangenaam. Beleggen doe ik dan ook om twee redenen:

  • voor mijn vrouw en mezelf als appeltje voor de dorst of om hopelijk eerder financieel onafhankelijk te zijn
  • voor mijn kinderen om ze ook een duwtje in de rug te geven

Ik beleg reeds meer dan 10 jaar voor mezelf en sinds 3 jaar voor vrouw en kinderen. Ondanks een woelig begin op eigen portefeuille (lees veel beginnersfouten die ik jullie probeer te doen vermijden) sta ik momenteel op een gemiddeld rendement van 8,5% op jaarbasis of je geld verdubbelen op 8 jaar 6 maanden)

 

Hiernaast ben ik een levensgenieter die graag reist, eet en drinkt (en ja dat begin je te zien). Probeer ik fysiek gezond te blijven door tennis, fietsen, duiken en wandelen. Familie en vrienden liggen me nauw aan het hart; zij hebben me mee gevormd tot wie ik ben (nurture). Mensen met wie ik me omring omschrijven me als enthousiast, recht voor de raap, behulpzaam, grappig, efficiënt, een tikkeltje ongeduldig, een babbelaar maar met een luisterend oor.

 

Ik hoop dan ook mijn enthousiasme, humor en 'straight to the point' te herkennen zijn in mijn teksten.

Betreft het stuk behulpzaamheid zal ik proberen om op al jullie vragen zo goed mogelijk te antwoorden. Je kan me bereiken door een mailtje te sturen of een reactie te laten op de Reacties pagina.

 

Aangename kennismaking!

 

Hans