Plan van aanpak

Nu je een vrij beknopte achtergrond hebt is het tijd om de koe bij de horens te vatten en hetgeen je reeds geleerd hebt om te zetten in de praktijk. We behandelen hierbij volgende thema's:

  • Hoe een goede broker selecteren? Rekening houdend met tal van factoren zoals gebruiksvriendelijkheid van het platform, verschillende beurzen waar broker op actief is, de transactiekosten, ...

 

  • Met welk geld beleggen? Vrij cruciaal natuurlijk om geld te investeren is geld hebben. Er wordt kort toegelicht dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om te sparen zonder in te boeten op levenskwaliteit. 

 

  • Hoe een portefeuille opbouwen? Hier gaan we dieper in op hoe je een portefeuille kan opbouwen, hoe je eerst een stevige fundering legt waarop je verder bouwt, op welke termijn je best belegd (spreiding in tijd)

 

  • Hoe een portefeuille beheren? Hoe bouw je veiligheden in zodat je maximaal 30 % verliest (of minder... ieder bouwt zijn eigen veiligheid in), wat te doen als je een aanzienlijke winst hebt gerealiseerd op een aandeel (afromen van je winst of gewoon laten lopen?), hoe je portefeuille in balans houden, ...