Waarin kan ik beleggen?

Omdat ik ervan overtuigd ben dat beleggen op de lange termijn rendeert (gebaseerd op feiten), en mits een selectie van 'goede huisvader aandelen', een buy and hold strategie goed werkt. Door een aandeel te kopen word je immers mede-eigenaar van het bedrijf, en welke ondernemer start een bedrijf om dit snel weer te verkopen?

In die zin dient beleggen vrij 'saai' te zijn. Beleggen of investeren is, mits je de juiste selectie maakt, op de lange termijn. Het interessante deel, en hetgene waar tijd in kruipt, is de analyse van het bedrijf dat je wenst te kopen. Zijn de fundamentals en het momentum goed, dan koop je om pas te verkopen als je geld nodig hebt (je pensioen, een buitenverblijf, een nieuwe wagen, bouwgrond voor je kinderen, ....). Beleg dus enkel met geld dat je lang genoeg kan missen. 

Is dit te saai voor je, en zoek je eerder excitement op in de vorm van 'traden', dan is deze site niets voor jou. Ik wil je er wel even op wijzen, dat indien je wiskunde, meer bepaald statistiek, ook saai vind, je al helemaal niet moet traden. Tenzij je bereid bent geld te verliezen omwille van excitement, maar dan lijkt me een casino leuker (krijg je nog gratis drank als je maar hoog genoeg inzet). 

De assets waar ik me op focus met mijn 'beleggen is kinderspel' strategie zijn eerder saai (lees minder risico, maar toch goede prestaties). Het betreft: