Testing, 1, 2, 3, testing

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 17:47

Naarmate ik als belegger actiever word, en meer en meer volg op social media, stel ik vast dat iedereen zijn eigen 'beleggingsstijl' heeft. Omdat beleggen 'kinderspel' moet blijven, vallen voor ons gestructureerde producten af omdat deze te complex en risicovol zijn (ja; ik weet het, bepaalde optie strategiën kunnen risico zelfs minderen, maar is voor ons doelpubliek te complex). 

Na veel 'brainstormen' heb ik een aantal ludieke strategiën (lees testjes) bedacht die passen bij deze website. Deze strategiën zullen vanaf de eerste handelsdag (slotkoers) van het nieuwe jaar opgevolgd worden. Aankopen ter waarde van 6000 €/jaar (al dan niet jaarlijks, per kwartaal, 2 maandelijks of maandelijks.  Jullie krijgen via deze blog halfjaarlijks de tussenstand geserveerd. 

Volgende strategiën werden weerhouden om halfjaarlijks op te volgen:

  • De 'Lazy ass'-strategie: Veel gemakkelijker als deze strategie zal het nooit worden en sluit dan ook perfect aan bij de echte luieriken onder ons. Ieder jaar op de eerste handelsdag wordt voor 6000 € Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETF aangekocht. Dit is de enige aankoop voor een heel jaar.

 

  • De 'Dead Buffet'-strategie: Zoals papa Warren Buffet het zelf ooit zei: 'Als ik er niet meer ben, kan mijn vrouw best mijn kapitaal periodiek investeren in de S&P500'. Iedere eerste handelsdag van een kwartaal wordt voor 1500 € Invesco S&P 500 UCITS ETF aangekocht. 

 

  • 'Compounder Roulette': Iedere eerste handelsdag van de maand wordt er via een 'roulette-systeem', voor 500 € een aandeel aangekocht uit een 'mandje' zorgvuldig geselecteerde compounders. 

 

  • 'Copy Cat Roulette': Iedere eerste handelsdag van de maand wordt er via een 'roulette-systeem', voor 500 € een aandeel aangekocht uit een 'mandje' bedrijven die deel uitmaken van de top 10 holdings van de best presterende fondsen ter wereld zoals bijvoorbeeld Fundsmith. 

 

  • 'Danicing Dimi': Iedere 2 maanden wordt er door middel van lukraak dartpijltjes te gooien een ETF, holding of trust fund geselecteerd uit het 'Beleggen is kinderspel' overzicht. 

 

Ben jij ook benieuwd naar de winnende strategie? Ik zou zeggen: 'Stay tuned' op onze nieuwsbrief en kom het vanzelf te weten. Ben je zeker van je stuk; en weet jij nu al welke tactiek het best gaat scoren? Stem dan zeker via de poll, ik ben benieuwd naar jullie mening!

Welke strategie zal volgens jullie het beste rendement behalen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.